NorgeHarald Sunde: – 24 skyts er for lite

Thorstein Korsvold21/12/201756 min
Forsvarssjef General Harald Sunde. Foto: VETLE HALLÅS/FORSVARET

Tidligere forsvarssjef Harald Sunde mener Norge burde hatt mer artilleri enn de 24 skytsene som nå kjøpes inn. – 24 er for få, det slår jeg fast som et faktum, sier Sunde.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I går meldte Aldrimer.no at kontraktene var undertegnet, og Forsvaret får dermed nye artilleriskyts for første gang siden 1960-tallet. Det er 24 Sør-Koreanske K 9 Thunder artillerienheter som nå blir et viktig våpen for Hæren.

Les også:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.