Russland«Hele» Russland deltar i stor-øvelse

Rune S. Alexandersen20/06/20169 min
INSPISERER RUSSLAND: Forsvarsminister Sergej Sjojgu. Foto: VADIM GRISJANKIN/DET RUSSISKE FORSVARSMINISTERIET/MIL.RU

Omtrent hele det russiske forsvaret samt store deler av soldatreserven deltar akkurat nå i en storstilt beredskaps- og mobiliseringsøvelse. Forsvarsminister Sergej Sjojgu reiser landet rundt og inspiserer rekkene.

Av RUNE S. ALEXANDERSEN

Russland er et gigantisk land med store arealer å passe på. Denne uka tester de den nasjonale evnen til å respondere raskt på en naturkatastrofe, en stor ulykke eller andre trusler mot det russiske territoriet.

14. juni begynte en uannonsert og storstilt beredskaps- og mobiliseringsøvelse i det russiske forsvaret. Russland informerte samtidig utenlandske militærattacheer om øvelsen og sier de har vært opptatt av å f . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.