NorgeHemmeligholder strid om nødrullebane

I et gradert arbeidsutkast til vedlegg til Konseptvalgutredningen (KVU) for Evenes flystasjon slår Luftforsvaret fast at nødrullebane er et "ufravikelig krav" for kampflyoperasjoner og fra en QRA-base. Faksimile: ALDRIMER.NO

Manglende nødrullebane på Evenes er et sikkerhetsproblem som gir vesentlig kortere rekkevidde for norske kampfly på NATO-beredskap, fastslår Luftforsvaret i et gradert forsvarsnotat. Vurderingen står direkte i motstrid til informasjon som regjeringen tidligere har gitt til Stortinget.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Mens Forsvarsdepartementet overfor Stortinget hevder at det ikke er nødvendig med nødrullebane for kampfly på Evenes i fredstid, konstaterer Luftforsvaret noe ganske annet i et gradert vedlegg til den såkalte Konseptvalgutredningen (KVU) for Evenes flystasjon.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.