USAHevder å ha avslørt russiske «korona-agenter»

NTB29/07/20202 min

USA hevder de har avslørt to russiske militære etterretningsagenter som sprer feilinformasjon om koronaviruset.

Ifølge USA er agentene ansvarlig for å spre en mengde feilinformasjon om koronaviruset, amerikansk politikk og andre internasjonalt viktige temaer.

Ledende GRU-offiserer

De to russerne skal ha høytstående roller i den militære etterretningsorganisasjonen GRU. Feilinformasjonen var rettet mot europeiske og amerikanske nettbrukere.

Informasjonen om de to var først klassifisert, men er blitt gjort offentlig for å slå alarm til verden om enkelte nettsider knyttet til russiske myndigheter, sier amerikanske tjenestemenn til AP.

Over 150 artikler

Mellom mai og tidlig juli publiserte tre nettsider knyttet til agentene over 150 artikler om koronaviruset. Blant annet ble det publisert en sak om russisk nødhjelp til USA, og en om at Kina mener covid-19 er et biologisk våpen.

Det er nettsidene InfoRos, Inforubrics og OneWorld.press som trekkes fram av de amerikanske etterretningstjenestene. Det skal også ha blitt publisert ekte nyhetssaker på nettsidene.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.