NorgeH-landsmøte kan avgjøre Forsvarets framtid

Thorstein Korsvold05/04/2018212 min
Oslo 20170912. Statsminister Erna Solberg taler under Høyres valgvake på Radisson Blu Scandinavia Hotell i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne helgen er det landsmøte i Høyre. Landsmøtet kan få stor betydning for Forsvaret og norsk forsvarspolitikk de kommende årene. Seks fylkeslag har fremsatt resolusjoner der de krever at det såkalte toprosentmålet nås innen 2024.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I 2014 vedtok NATO, på et toppmøte i Wales, å styrke forsvarssatsingen hos medlemslandene. Bakgrunnen var at USA gjennom mange år har båret størsteparten av forsvarsutgiftene i alliansen. Landet alene har i lange perioder stått for mer enn to tredeler av den samlede pengebruken i NATO.

Medlemslandene, deriblant . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.