NorgeHurtigruten-ansatte bekymret over delte lugarer

NTB06/08/20202 min
Tromsø 20200801. 33 personer blant mannskapet på ekspedisjonsskipet Roald Amundsen fra Hurtigruten er korana-smittet. Her ligger skipet ved kai i Tromsø. Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN/NTB SCANPIX
VAR BEKYMRET: Mer enn halvparten av de ansatte på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen (bildet) bodde i delte lugarer. De ansatte ga uttrykk for bekymring over dette til ledelsen ombord. Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN/NTB SCANPIX

To av tre ansatte om bord på Hurtigrutens skip kan ha bodd i delte lugarer. Flere ansatte uttrykte bekymring over dette internt.

Overfor VG bekrefter Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam at halvparten av lugarene for ansatte er for to personer, mens den andre halvparten er enkeltrom.

Ansatte kritiske

Så sent som ei uke før koronasmitten om bord på ekspedisjonsskipet Roald Amundsen ble kjent, stilte ansatte spørsmål om dette i et internt forum. En spør om dette ikke blir feil at noen i besetningen må dele lugar.

«Man forsøker å redusere dette så mye som mulig, men noen ganger er det dessverre ikke mulig» skriver konsernsjefen som et svar på innlegget.

— Har god dialog

– Det er en del av kulturen at vi svarer våre ansatte og har god dialog med dem og en fin samtale. Det er helt riktig at det er tatt opp utfordringer med deling av lugarer, sier konsernsjefen til VG – og han viser til at alle internasjonale og nasjonale regler er fulgt.

37 besetningsmedlemmer og 16 passasjerer fra MS Roald Amundsen er hittil bekreftet smittet av covid-19.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.