NorgeHV-sjefen: Overalt – alltid, igjen

Rune Sævik06/06/201835 min
Case på siste treningsdag. Her skulle soldatene trenes mot en fiendtlig «spesialavdeling». Heimevernets innsatsstyrke Grebe fra HV-05 har i uke 16 gjennomført vårens trening. En av de store casene under treningen var demonstrasjon. Jegere fra Grebe var markørene. Soldatene skal kunne takle stress, sinne og man skal kunne beskytte seg selv på en trygg måte Foto: Marte Brohaug/Forsvaret

Sjefen i Heimevernet, generalmajor Eirik Kristoffersen, børster støvet av forsvarsgrenens tidligere motto: «overalt – alltid».

Av RUNE SÆVIK / rune@aldrimer.no

I desember i fjor vedtok Stortinget at fremtidens heimevern skal bestå av 40.000 soldater og befal i 11 HV-distrikter. Nå har sjefen for Heimevernet, generalmajor Eirik Kristoffersen, lagt fram en plan for den fremtidige organisasjonen, og fordelingen mellom distriktene.

​Fremtidens 11 distrikter vil bestå av totalt 210 HV-områder, som er en reduksjon på 21.

HV-sjefen vektlegger likevel som bærende prinsipp at HV skal være til stede over hele . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune Sævik

Rune Sævik har tidligere vært journalist i NTB, Dagens Næringsliv og flere lokalaviser, samt kommunikasjonsrådgiver på Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og kommunikasjonsansvarlig i investeringsselskapet Investinor AS. Han har også vært soldat og befal i Hæren, tjenestegjort i UNIFIL-styrken i Libanon og han har vært befal i Heimevernet. Rune er utdannet journalist ved Høgskolen i Oslo, og har tilleggsutdanning i statvitenskap, bedriftsøkonomi og webdesign.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.