NorgeHV-sjefen: Overalt – alltid, igjen

Rune Sævik06/06/201835 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2016/06/å17206_Grebe2016_Brohaugfoto.jpg

Sjefen i Heimevernet, generalmajor Eirik Kristoffersen, børster støvet av forsvarsgrenens tidligere motto: «overalt – alltid».

Av RUNE SÆVIK / rune@aldrimer.no

I desember i fjor vedtok Stortinget at fremtidens heimevern skal bestå av 40.000 soldater og befal i 11 HV-distrikter. Nå har sjefen for Heimevernet, generalmajor Eirik Kristoffersen, lagt fram en plan for den fremtidige organisasjonen, og fordelingen mellom distriktene.

​Fremtidens 11 distrikter vil bestå av totalt 210 HV-områder, som er en reduksjon på 21.

HV-sjefen vektlegger likevel som bærende prinsipp at HV skal være til stede over hele . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune Sævik

Rune Sævik har tidligere vært journalist i NTB, Dagens Næringsliv og flere lokalaviser, samt kommunikasjonsrådgiver på Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og kommunikasjonsansvarlig i investeringsselskapet Investinor AS. Han har også vært soldat og befal i Hæren, tjenestegjort i UNIFIL-styrken i Libanon og han har vært befal i Heimevernet. Rune er utdannet journalist ved Høgskolen i Oslo, og har tilleggsutdanning i statvitenskap, bedriftsøkonomi og webdesign.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.