Russland– Hybridkrigere ikke beskyttet av folkeretten

Erik Hattrem26/05/20153 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2015/05/NUPI_Jakub_M_Godzimirski_02-e1432677958207.jpg

Seniorforsker ved Norsk Utenrikspolitisk institutt, Jakub M. Godzimirski, slår fast at de som verver seg til frivillige væpnede grupper rundt om i Europa ikke kan forvente seg at krigens spilleregler blir fulgt om de blir tatt til fange i en eventuell væpnet konflikt.

Av ERIK HATTREM / erik.hattrem@gmail.com

Hovedbestemmelsene for krigsfanger i Genevékonvensjonen, går ut på at krigsfanger til enhver tid skal behandles humant. De skal beskyttes mot enhver form for vold eller trusler. Det er forbudt å anvende represalier mot . . .

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.