NorgeHysj-kontrollen bør styrkes, ikke svekkes

Et område fra HV-02 utfører objektsikring på Linderud i Oslo. Øvelse Hovedstad 2017 er Heimevernets største øvelse på Østlandet i år. 11. til 18. september øvde 3000 soldater og befal i regi av Oslo og Akershus heimevernsdistrikt 02. / The norwegian Home Guard during exercise "Hovedstad" Foto: ALEXANDER SYLTE/FORSVARET

ANALYSE: Stortingets kontrollutvalg for de hemmelige tjenestene, det såkalte EOS-utvalget, er en spurv i tranedans i møtet med de stadig voksende etterretnings- og sikkerhetstjenestene. Det er viktige forhold som utvalget aldri er i nærheten av å utøve kontroll med. Det er derfor nødvendig å styrke kontrollregimet.

Av KJETIL STORMARK / ansvarlig redaktør / kjetil@aldrimer.no

De hemmelige tjenestene er og skal være demokratiets beskyttere. Den jobben som blir gjort av Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) og Etterretningstjenesten, for å nevne de tre . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.