Norge– P-8-kjøpet ikke godt nok utredet

Rune S. Alexandersen22/12/20169 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2016/12/P-8_01.jpg

Venstre-leder Trine Skei Grande sier en mulig prisøkning på fem milliarder kroner for de maritime patruljeflyene bare bekrefter mistanken de hadde tidligere i høst. – Dette vil garantert få store konsekvenser for andre deler av Forsvaret, sier Senterpartiets Liv Signe Navarsete.

Av RUNE S. ALEXANDERSEN / rune@aldrimer.no

Norge har inngått en intensjonsavtale med USA om kjøp av fem nye maritime patruljefly av typen Poseidon P-8 fra Boeing. Amerikanerne opererer imidlertid med en totalpris på 1,75 milliarder dollar, i overkant av 15 milliarder kroner med dagens valutakurs. Det er over fem milliarder . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i deler av juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.