NorgeIngen smitte på MS Spitsbergen

NTB07/08/20202 min

Ingen av de 70 som jobber om bord på MS Spitsbergen, er smittet av covid-19. Alle passasjerene har også testet negativt.

Det er kaptein Maryann Bendiksen som bekrefter at ingen av passasjerene har testet positivt, opplyser Tor Richardsen til NTB. Han er passasjer om bord på skipet.

Også Hurtigruten bekrefter at hele mannskapet og alle de 64 passasjerene om bord er fri for smitte etter at medisinsk personell fra Universitetssykehuset i Nord-Norge var om bord for å gjennomføre testingen.

Ingen mistanke om smitte

– Alle prøver tatt av mannskapet om bord på MS Spitsbergen i dag viser negativt resultat. Hele mannskapet på 70 er testet, het det i en pressemelding fra Tromsø kommune da besetningen var testet.

Resultatet av testingen av passasjerene forelå på kvelden torsdag.

Det var ingen mistanke om smitte om bord på skipet, men etter smitteutbruddet på MS Roald Amundsen ble det bestemt at mannskap og passasjerer på MS Spitsbergen også skulle testes.

62 smittede fra Roald Amundsen

– Det er svært gode nyheter at alle nå har testet negativt. Vi har hatt et godt samarbeid med Tromsø kommune og smittevernmyndighetene, som har jobbet raskt og effektivt med testsvarene. Det blir gjort en enorm innsats, sier informasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

Hurtigruten besluttet mandag å stoppe alle ekspedisjonscruise-seilinger inntil videre.

Av dem som har vært om bord på MS Roald Amundsen er 41 av mannskapet og 21 av gjestene bekreftet smittet.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.