VerdenJihadister tar kontroll over viktig havn

NTB13/08/20201 min

Ytterliggående islamister har tatt kontroll over en viktig havn nord i Mosambik som brukes i forbindelse med et større gassprosjekt i området.

– Havnen i Mocimboa da Praia ble inntatt av terrorister tidlig onsdag morgen, skriver nettsiden Moz24Horas.

En militær kilde sier at både byen og havnen «har falt».

Den nordlige delen av Mosambik har siden 2017 vært rammet av et ytterliggående islamistopprør. Over 1.000 mennesker er drept, og uroen har gjort det vanskelig for landet å gjennomføre planene om gassutvinning utenfor landets kyst.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.