Norge– Venstre ofret IKKE to-prosentmålet

Alf Ragnar Olsen26/01/201817 min
Foto: Alf Ragnar Olsen

Kilder i Venstre sier til Aldrimer.no at det var de to største regjeringspartiene - Høyre og Fremskrittspartiet - som valgte å senke forsvarsambisjonene. Christian Tybring-Gjedde (Frp) - vil ikke kommentere hvem som tok initiativet, men tror NATOs toprosentmål fortsatt kan nås. – Fullfinansieres LTP-en og Landmaktutredningen, vil vi nå 2-prosentmålet, mener han.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Norge beveger seg i feil retning i forhold til målsettingen om å bringe forsvarsbudsjettet opp på 2 prosent av brutto nasjonalprodukt (BNP) innen 2024. Det innrømmer forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) i . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.