VerdenKlassisk høyreekstrem retorikk

Thorstein Korsvold11/05/20184 min
Dette bildet er tatt 31. mai 2017 og hevdes å vise en leir med IS-soldater i Syria, som den nordiske troppen med soldater rekognoserte på nattestid. Foto: PRIVAT/SKANDINAVISK FRIHET

Ekspert på militant høyreekstremisme, Jacob Aasland Ravndal, mener et ønske om kamperfaring trekker mange til krigsområder som Syria. Han peker også på at retorikken til den skandinaviske gruppen som har slåss i Syria er klassisk høyreekstrem.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Aldrimer.no forteller i dag om troppen med nordiske soldater som har kjempet under russisk kommando i Syria. Det er det høyreekstreme nettstedet «Skandinavisk frihet» som har publisert et intervju med en av soldatene.

Les også:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.