Norge— Korona-glasset på Stortinget hindrer ikke smitte

NTB04/06/20202 min

Veggene av pleksiglass til 225.000 kroner, montert i anledning Stortingets avstemning over den nye bioteknologiloven, hindrer ikke smitte, hevder lege.

Medisinprofessor Bjørg Marit Andersen sier til Dagbladet at de mye omtalte veggene av pleksiglass som i all hast ble satt opp mellom setene i Stortinget, ikke er egnet til å stanse smitte.

Liten effekt

— Skjermene beskytter nok noe mot sidene, men ikke i front. Hvis det sitter en person smittet med koronavirus i salen, vil mesteparten av smitten skje framover fra der vedkommende sitter, sier Andersen.

Under koronakrisen har Stortingets samlinger vært holdt på 87 representanter, som er lovens minimum. Under avstemmingen av den nye bioteknologiloven i forrige uke stilte imidlertid KrF med fullt lag, noe som førte til at andre partiene også måtte stille med samtlige representanter. For ikke å bryte smittevernloven ble dermed de kostbare skilleveggene installert.

— Glassene vil redusere faren for dråpesmitte for dem som deler sete, men de vil ikke redusere smitte for andre i nærheten, sier seniorrådgiver Mette Fagernes i Folkehelseinstituttet og underbygger dermed utsagnet fra Andersen.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.