NorgeKraftig ut mot responstiden i politiet

NTB30/07/20202 min
SKI 20161213. Politiet i arbeid. Tre politifolk gjør seg klare til patruljering i gatene. NB! Modellklarert til redaksjonell bruk. Foto: HEIKO JUNGE/NTB SCANPIX
MINDRE NÆRPOLITI: Konsekvensen av nærpolitireformen er at det er blitt mindre nærpoliti, mener Politiets fellesforbund, som slår fast at publikum er blitt holdt for narr. Foto: GORM KALLESTAD/NTB SCANPIX

Politiets Fellesforbund mener folk er blitt holdt for narr etter at regjeringen lovet mer nærpoliti for fem år siden.

– Publikum er blitt holdt for narr og ikke fått det de er blitt lovet, sier Unn Alma Skatvold, nestleder i Politiets Fellesforbund, til TV 2.

Etter innføringen av nærpolitireformen og lovnaden om mer nærpoliti, mener hun fasiten er en helt annen.

Mindre nærpoliti

– Dessverre har det å bygge opp et mer robust beredskapspoliti og mer faglig dyktige politifolk gått på bekostning av nærpolitiet de ble lovet, sier hun.

– De har bevilget mer, både penger og ressurser. De har gått med til å bygge nasjonalt beredskapssenter, kjøpe tre helikoptre, bygge store, robuste operasjonssentraler, lage faglig sterke team når det gjelder etterforskning av vold og overgrep mot barn, datakriminalitet og så videre, sier hun.

Stort etterslep

Hun understreker at det koster mye penger, og at det har vært et etterslep i norsk politi over mange tiår som har kostet mye å ta igjen.

– Nå er de pengene brukt opp, og det vil koste store ressurser å få på plass det siste løftet om et godt forankret nærpoliti, sier hun og frykter «svenske tilstander» etter hvert.

I Justis- og beredskapsdepartementet peker man på at det er mer politi, men at det fortsatt er for få synlige politifolk i distriktene.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.