NorgeTrenger vi en ny langtidsplan?

Thorstein Korsvold01/09/201727 min
Debatt på litteraturhuset, 31. august 2017. Foto: SKJERMDUMP.

Trenger vi en ny langtidsplan? Det måtte landets ledende forsvarspolitikere svare på i går. Men først fikk de en real overhøvling av Robert Mood.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I går kveld møttes landets viktigste forsvarspolitikere til debatt. Ine Eriksen Søreide (H), Christian Tybring-Gjedde (Frp), Anniken Huitfeldt (Ap), Ola Elvestuen (V) og Liv Signe Navarsete (Sp) var til stede.

Tema for debatten var om Norge trenger en ny langtidsplan for Forsvaret. Et betydelig flertall på Stortinget vil nemlig oppfylle målet om å bruke to prosent av BNP på Forsvaret . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.