NorgeKrever at Orionfly må holdes operative

Alf Ragnar Olsen15/06/201843 min
Mannskapet på Orion P3 på Andøya flystasjon. Foto: TORGEIR HAUGAARD/FORSVARET

– Det er kritisk viktig å løse dette raskt, sier forbundsleder Torbjørn Bongo i Norges Offisersforbund (NOF) etter at Aldrimer.no torsdag brakte nyheten om at det er funnet sprekker i norske Orion-fly.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) opplyste torsdag til Aldrimer.no at det er funnet sprekker i de indre skrogene på de norske overvåkingsflyene P-3 Orion som driftes av 133 Luftving og 333 skvadronen, som  har base på Andøya flystasjon. Det gjør at en allerede kritisk driftssituasjon dermed blir enda mer krevende, etter at flystasjonen . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.