NorgeKrever svar fra regjeringen

Erik Hattrem27/09/20185 min
Statsminister Erna Solberg på vei ut fra Høyres hus etter pressekonferansen søndag kveld. PK med statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og John-Ragnar Aarset, generalsekretær i Høyre om utviklingen i varslersaken i partiet. Foto: FRODE HANSEN, VG

Ap varsler krav om redegjørelse i Stortinget om regjeringens beslutning om å publisere en kartbase som avslører den detaljerte lokaliseringen til en rekke hemmelige forsvarsanlegg.

Av ERIK HATTREM / post@aldrimer.no og KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Det opplyser Aps stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt, som også er leder av Stortingets utenriks- og forsvarskomité. Hun er kritisk til kartbasen som ble publisert offentlig 1. september, basert på en beslutning av Solberg-regjeringen i juni i år.

Les mer: 

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.