NorgeKrever umiddelbar stopp i HV-kutt

Thorstein Korsvold16/02/201726 min
Innsatsstyrke Claymore i HV-16 øver sammen med 339-skvadronen utenfor Harstad / Homeguard unit Claymore from HV-16 during exercise in northern Norway

Senterpartiet fremmet i dag et forslag i Stortinget der de ber om en umiddelbar stans i kuttprosessene som rammer Heimevernet. Også nedleggingen av av Sjøheimevernet må stoppes, krever partiet.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Kuttprosessene i Heimevernet har vakt stor misnøye, både hos stortingsrepresentanter, lokalpolitikere, og blant en del vanlige velgere. Heimevernet er allerede halvert fra rundt 90.000 mann til 45.000 de siste årene. Nå er regjeringen i tillegg i gang med nye kutt: HV skal reduseres med ytterligere 10.000 soldater, og Sjøheimevernet legges ned.

Nå er grensen nådd . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.