NorgeKritisk til kjemikaliebruk på Evenes

Alf Ragnar Olsen25/04/201838 min
EVENES: Her skal Norge samle sine kampfly og maritime patruljefly i nord. Foto: ROLV LEIRRO

– Både flytrafikken og flyoperative arealer vil øke radikalt med planene man har for Evenes-basen. Sunn fornuft og tallenes klare tale tilsier at det ikke er rom for økt bruk av Aviform i den målestokken Forsvaret trenger, sier Toine C. Sannes.  Miljøpartiet de Grønne (MDG) krever svar fra forsvarsministeren.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Rullebanen på Evenes flyplass ligger omgitt av to våtmarksområder som har internasjonal vernestatus etter Ramsar-konvensjonen - på grunn av områdets biologiske mangfold og betydning. Samtidig er flyplassen allerede beheftet med store miljøutfordringer, og den . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.