NorgeLa ut overvåkingsbilder fra «kampflyradar»

En ansatt i Avinor har i over to år lagt ut løpende overvåkingsbilder fra Kopparen radar i Bjugn åpent på sin egen nettside. Bildene viser hvordan det ser ut og hva som foregår i ulike rom på radarstasjonen. Skjermdumper: ALDRIMER.NO

En Avinor-ansatt har i over to år publisert åpent på nettet live overvåkingsbilder fra innsiden av Kopparen radar i Bjugn i Trøndelag. Radarstasjonen er bygd av Forsvaret og produserer radarbilde for Ørland hovedflystasjon og norske kampfly.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Ved å følge en lenke på den Avinor-ansattes personlige nettside, kunne alle som ville klikke seg inn på en side som ga løpende og oppdaterte overvåkingsbilder fra ulike rom i bygningen som huser radarstasjonen. Bildefeeden fra hvert rom ble . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.