NorgeLette etter pasientjournaler og forsvarsinfo

https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2018/01/shutterstock_462325900-1280x854.jpg

Hackerne som stod bak datainnbruddet hos Helse Sør-Øst gikk systematisk etter pasientjournaler og informasjon om helsevesenets samarbeid med Forsvaret, blant annet knyttet til store militærøvelser. Hackerne har hatt tilgang til dataservere i det regionale helseforetaket i «noen tid», opplyser kilder til Aldrimer.no.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Datainnbruddet i Helse Sør-Øst RHF, som forvalter sensitive pasientopplysninger for 2,9 millioner nordmenn, er langt mer alvorlig enn det som hittil er offentlig kjent, opplyser velinformerte kilder til Aldrimer.no.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.