NorgeLette etter pasientjournaler og forsvarsinfo

Cyber/IT-sikkerhet. Hacking. Helsevesen. Foto: SHUTTERSTOCK

Hackerne som stod bak datainnbruddet hos Helse Sør-Øst gikk systematisk etter pasientjournaler og informasjon om helsevesenets samarbeid med Forsvaret, blant annet knyttet til store militærøvelser. Hackerne har hatt tilgang til dataservere i det regionale helseforetaket i «noen tid», opplyser kilder til Aldrimer.no.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Datainnbruddet i Helse Sør-Øst RHF, som forvalter sensitive pasientopplysninger for 2,9 millioner nordmenn, er langt mer alvorlig enn det som hittil er offentlig kjent, opplyser velinformerte kilder til Aldrimer.no.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.