NorgeLover «gode løsninger» for landmakten

Thorstein Korsvold12/12/201714 min
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) besøkte Haakonsvern bare dager etter at han ble utnevnt. Her om bord i fregatten KNM Roald Amundsen. Foto: THORSTEIN KORSVOLD/ALDRIMER.NO

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen lover å finne gode løsninger etter at Stortinget vedtok landmaktproposisjonen. Men Geir Løndal i Institutt for Forsvarsopplysning tror statsråden får en betydelig utfordring.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I en pressemelding varsler Forsvarsdepartementet at arbeidet med å realisere  landmaktproposisjonen (også kjent som Prop. 2 S), er i gang. Stortinget vedtok der som kjent å øke Heimevernet med 2000 soldater, leie inn nye stridsvogner, og sørge for at både Hæren og spesialstyrkene får helikoptre.

Det var mer enn regjeringen la opp til, og nå venter Forsvaret på at satsingene . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.