NorgeMarinen som forsvant

Thorstein Korsvold21/11/2016311 min
KNM Storm blir bunkret av KV Harstad i Sørøysundet. Fartøyene deltar på øvelsen Joint Viking / KNM Storm during the winterexercise Joint Viking 2015

Norske politikere har bestemt at Norges framtidige marine skal bestå av syv stridsklare og «skarpe» fartøyer. Tre ubåter og fire fregatter. Og det er på en god dag.

Av THORSTEIN KORSVOLD / aldrimer.no

I dag har Sjøforsvaret totalt 38 fartøy tilgjengelig. Minevåpenet og kystvakten har 21 av disse. De resterende 17 skipene, fem fregatter, seks ubåter og seks korvetter, er såkalte «skarpe» fartøyer. Det vil si at de kan settes inn i direkte stridssituasjoner. Men når korvettene nå er besluttet utfaset og antallet ubåter reduseres, får det . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.