RusslandMener USA-støtte til Grønland truer freden i Arktis

NTB27/04/202012 min

USAs økonomiske støtte til Grønland, kombinert med kritikk av Russland, utgjør en trussel for freden i Arktis, ifølge Russlands ambassadør til Danmark.

– Skal man dømme ut fra uttalelsene fra ambassadør Sands, går USA nå vekk fra dialog og samarbeid og fokuserer heller utelukkende på en konfronterende politikk i regionen, i et håp om å oppnå herredømme i denne delen av verden, skriver ambassadør Vladimir V. Barbin til den danske avisa Politiken.

«Ondartet påvirkning»

Bakteppet er at USAs ambassadør til Danmark, Carla Sands, på et pressetreff torsdag begrunnet USAs donasjon til Grønland med et ønske om å skjerme øya fra «ondartet påvirking og utpressing» fra Kina og Russland, i tillegg til støtte til utdanning, turisme og næringsliv på øya.

Grønland får om lag 130 millioner norske kroner av USA.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

One comment

  • Freddy

    27/04/2020 at 14:48

    Grønland er en viktig strategisk posisjon, og jeg synes det er bra at USA nå prioriterer samarbeid og styrker sin tilstedeværelse der.

    Reply

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.