NorgeMilitærøvelse i Oslo under stortingsvalget

Ole Dag Kvamme06/06/201743 min
VAKTHOLD: Heimevernsstyrker fra HV 02 holder vakt i nærheten av Forsvarsdepartementet etter bomben i Oslo og massakeren på Utøya 22. juli 2011. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARETS MEDIESENTER

Under stortingsvalget mandag 11. september starter Forsvaret en ukeslang militærøvelse i Oslo og i deler av Akershus, Telemark og Buskerud. 

Av OLE DAG KVAMME/oledag@aldrimer.no

Cyberforsvaret skal være med i «Øvelse Hovedstad», som jevnlig avholdes på Østlandet for å teste planverk for å sikre allierte forsterkninger.

Årets scenario er en væpnet konflikt eller krig, hvor det sivile samfunnet støtter forsvaret. Øvelsen går fra 11. til 18. september i høst.

Dette viser dokumenter aldrimer.no har fått tilgang til.

Les også:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.