Norge— MPA-kapasitet fra gult til rødt

To P-3 Orion fra 333 Skvadron over Andfjorden lørdag 24. juni 2017. Foto: KJETIL STORMARK/ALDRIMER.NO

Forbundsleder Torbjørn Bongo i Norges Offisersforbund (NOF) mener forsvarsledelsen ikke tar på tilstrekkelig alvor den vanskelige drftssituasjonen for de maritime P-3C Orion overvåkingsflyene. Han mener situasjonen nå er gått «fra gult til rødt».

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Aldrimer.no avslørte torsdag at de norske overvåkingsflyene i de to påfølgende ukene hadde vært uten operative tokt i minst halvannen uke.

Les mer:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.