EuropaMunnbind påbys i England

NTB05/06/20202 min

Fra neste uke blir det påbudt med munnbind for alle som reiser med offentlig transport i England, opplyser regjeringen i Storbritannia.

– Fra 15. juni blir det påbudt å dekke til ansikt på offentlig transport, sier transportminister Grant Shapps torsdag.

Ikke hele Storbritannia

De nye reglene gjelder bare for England, men Shapps mener at Skottland, Wales og Nord-Irland snart kan komme til å følge etter.

Regjeringen har fra før rådet folk til å bruke munnbind i lukkede rom, som butikker. Påbudet innføres som et ledd i gjenåpningen av samfunnet.

Mange dødsfall

Fagforeninger i transportnæringer har krevd et påbud for å beskytte ansatte. I mai opplyste regjeringen at 42 ansatte i Transport of London og 10 jernbaneansatte har dødd etter å ha blitt smittet av koronaviruset.

Det siste døgnet er det registrert 176 nye koronadødsfall i Storbritannia, og det offisielle dødstallet har passert 39.900.

En separat oversikt basert på offisiell statistikk over mistenkte koronarelaterte dødsfall, omfatter over 50.000 døde, ifølge Reuters.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.