USATo politibetjenter skutt i Kentucky

NTB24/09/202013 min

Politiet i Louisville bekrefter at to av deres betjenter er skutt, timer etter at en politimann slapp drapstiltale etter at Breonna Taylor ble drept i mars.

Tilstanden til politibetjentene er ikke kjent, men politiet i Louisville sier de vil informere om tilstanden til de to så snart som mulig.

Skyteepisoden skal ha skjedd rundt klokken 20.30 lokal tid.

En person som er mistenkt for skytingen, er pågrepet, opplyser politiet.

Store demonstrasjoner

Det er fortsatt uklart hva som skjedde, men det oppsto onsdag protester i byen Louisville og i flere andre byer i USA etter at en politimann slapp drapstiltale etter at Breonna Taylor (26) ble drept av politiet i mars i år.

Politimannen er tiltalt for å ha opptrådt farlig – men ikke for drap – etter politirazziaen der afroamerikanske Breonna Taylor ble drept i Kentucky.

Demonstranter samlet seg i Louisville da kjennelsen kom, og de hadde håpet på strengere tiltaler. Senere på dagen ble flere demonstranter pågrepet av politiet.

Protestene spredte seg natt til torsdag til flere byer som New York, Boston, Washington og Los Angeles. De meste omfattende demonstrasjonene var i Louisville, den største byen Kentucky. Her brukte politiet sjokkgranater for å spre demonstranter som hadde samlet seg i Jefferson Square Park.

Nasjonalgarden inn

Guvernør Andy Beshear i Kentucky sier et begrenset antall soldater fra nasjonalgarden settes inn for å beskytte «kritisk infrastruktur» som blant annet sykehus.

Ordfører Greg Fischer i Louisville sier tiltalen bekrefter at det var rett å avskjedige politimannen som avfyrte skuddene som drepte Taylor. Fisher sier videre at saken ikke er over og at FBI fortsatt undersøker saken.

Beslutningen ble tatt av en storjury i delstaten Kentucky onsdag. 26 år gamle Taylor ble drept da politiet skulle gjennomføre en husransakelse i Louisville 13. mars.

Tre sivilkledde politifolk tok seg inn i Taylors bolig på jakt etter narkotika, og kjæresten hennes skjøt og såret én av dem. Han forklarte senere at han handlet i selvforsvar og trodde det var kriminelle som brøt seg inn.

Politifolkene svarte med å skyte inn i boligen, og Taylor ble truffet flere ganger. Kjæresten som skjøt ble ikke truffet av kulene fra politiet.

Hyllet Kentuckys riksadvokat

Riksadvokat Daniel Cameron i Kentucky sier politifolkene handlet i tråd med loven da de skjøt tilbake mot Taylors kjæreste. Ingen blir derfor tiltalt som følge av at Taylor mistet livet.

President Donald Trump lot seg imponere av den republikanske riksadvokaten for håndteringen av saken og siterte Cameron på at «rettferdighet er ofte ikke enkelt» på en pressekonferanse onsdag.

– Jeg sa, skriv det ned for meg, fordi jeg syns det er en utmerket uttalelse, sa Trump, som kalte Cameron «briljant».

– Han håndterer det veldig bra, sa Trump videre.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

One comment

  • ola nordmann

    24/09/2020 at 11:39

    Nesten alt som gjenngis i norske medier om det som skjer i usa er feilaktige fremstillinger som skal skape en maksimal politisk vinkling til støtte for venstresiden.

    De fleste norske journalister synes dette er «innafor» og trøster seg sikkert med at amerikanske medier eid av milliardærer som hater Trump gjør det samme.

    Det som skremmer meg er likheten mellom dette og det som skjedde i Tyskland i mellomkrigstiden. Ingen forstod hva som skjedde før det var for sent. Vi ser en allianse mellom medier, enkelte politikere, en del milliardærer, demonstranter og gateopprørere

    Veldig mange tror at de samfunssystemene vi har hatt siden 2. vk er «bunnsolide demokratier» og at det meste av uro og støy bare er noe som skjer på overflaten. Men slik er det ikke. Et moderne samfunn er så komplekst og folketettheten mange steder så høy at det skal lite til for å fremprovosere et fullstendig sammenbrudd. Slike sammenbrudd kan skape økonomiske kjedereaksjoner av lignende type som nesten senket verdensøkonomien i 2008. Og et økonomisk sammenbrudd kombinert med borgerkrigslignende tilstander i USA kan lett bli oppfattet som en mulighet for mange land til endelig å kunne løse sine uoverenstemmelser med andre stater millitært. Og da er veien til verdenskrig være ganske kort. Utrolig? Ja. Men at folk synes det har vært ett av de farligste tegnene på at noe slik kan skje.

    Det sies at de som ikke kjenner historien er dømt til å gjennta den. Jeg frykter at det er dette vi ser nå. Folk flest er utrolig lette å manipulere. I tillegg er de likegydige. Og politikerne er forblindet av sin egen makt.

    Reply

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.