NATO/USANATO enig innad, splittet utad

NTB12/07/20186 min
U.S. President Donald Trump arrives at the NATO Summit in Brussels, Belgium July 11, 2018. Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS

NATO fikk banket igjennom vedtakene akkurat som planlagt på alliansens toppmøte i Brussel. Men på Twitter var president Donald Trump på krigsstien.

«Hva er vitsen med NATO hvis Tyskland betaler milliarder av dollar til Russland for gass og energi? Hvorfor er det bare 5 av 29 land som oppfyller sin forpliktelse? USA betaler for beskyttelse av Europa, taper så milliarder på handel», skrev den amerikanske presidenten på Twitter onsdag kveld, bare kort tid etter at de allierte i NATO hadde avsluttet første del av sitt to dager lange toppmøte i . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

NTB

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.