NorgeNH-90: – Ikke lys i enden av tunnelen

Thorstein Korsvold24/02/201795 min
Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssens nyttårstale i Oslo Militære Samfund Chief of Defence Haakon Bruun-Hanssen speaks at Oslo Military Society

Da forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen i dag ble spurt om status for fregatthelikoptrene, var svaret klart. – Ikke lys i enden av tunnelen, sa Bruun-Hanssen. Og døra holdes på gløtt for å skrote hele helikopteranskaffelsen.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I dag var det høring om den problematiske situasjonen rundt fregattvåpenet. Et av de aller mest presserende problemene er mangelen på NH-90-helikoptrene. Dette påpekte også Riksrevisjonen i sin rapport 7. februar.

Fregattene mangler antiubåtkapasitet - en svært vesentlig del av stridsevnen - uten helikoptrene. Situasjonen har nå vedvart i over ti . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.