VerdenNord-Korea gir USA beskjed om å holde seg unna

NTB11/06/20202 min

Nord-Korea gir USA en reprimande for å ha kritisert landets beslutning om å kutte all kommunikasjon med Sør-Korea og sier det kan gå utover presidentvalget.

Avgjørelsen fra Nord-Korea om å kutte direkte telefonforbindelser, kommunikasjon og samarbeidsprosjekter med naboen i sør markerte et tilbakeskritt i arbeidet for å få nordkoreanerne til å droppe atomvåpenprogrammet sitt.

Nord-Korea formidlet tydelig sine tanker om kritikk fra USA via det statlige nyhetsbyrået KCNA torsdag.

Bruker sterke ord

Generaldirektør Kwon Jung-gun i Nord-Koreas utenriksdepartement sier USAs «tosidige holdning» til de koreanske landene er motbydelig, og at Washington burde holde munn og først og fremst passe sine egne saker, om de ønsker å unngå å oppleve noe «hårreisende» og sikre at presidentvalget i november går uten problemer.

Den utvetydige trusselen kommer bare to dager før toårsdagen for toppmøtet for president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Singapore, som var første gang øverste ledere i de to landene møttes.

Beklager

Også FNs generalsekretær António Guterres har gått ut og beklaget at Nord-Korea nå har brutt kontakt med Sør-Korea og at landet også fysisk skal ha ødelagt kommunikasjonslinjene, som FN påpeker er nødvendige for å unngå misforståelser og feilberegninger.

Også FN trekker fram at juni er en spesiell måned for gjenforening og møter USA og Nord-Korea.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.