NATO/USANorge vert for NATOs ubåtøvelse neste uke

Alf Ragnar Olsen22/06/201825 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2016/11/MG_8490.jpg

Ubåter, overvåkingsfly og skip fra en rekke land er involvert i NATO-øvelsen Dynamic Mongoose 18 som går av stabelen utenfor kysten av Nord-Norge om få dager. Samtidig pågår fortsatt Nordflåtens store øvelse i Barentshavet.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Deler av de 36 marinefartøyene som inngår i russiske storøvelsen, som startet som en alarmøvelse onsdag i forrige uke, har tidvis operert nord for Finnmarkskysten. I tillegg deltar minst 20 fly i øvelsen.

Les mer:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i deler av juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.