NATO/USANorge vert for NATOs ubåtøvelse neste uke

Alf Ragnar Olsen22/06/201825 min
IKKE EN SLIK: Dette er et bilde av en norsk ubåt i Ula-klassen, KNM "Utvær". Men det kan ha vært noe annet som ble sett i Andfjorden 13. oktober, og utenfor Brønnøysund 22. oktober. I begge tilfeller mener observatørene at det de så, ikke lignet denne norske ubåten. Foto: PETTER BRENNI GULBRANDSEN/FORSVARET

Ubåter, overvåkingsfly og skip fra en rekke land er involvert i NATO-øvelsen Dynamic Mongoose 18 som går av stabelen utenfor kysten av Nord-Norge om få dager. Samtidig pågår fortsatt Nordflåtens store øvelse i Barentshavet.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Deler av de 36 marinefartøyene som inngår i russiske storøvelsen, som startet som en alarmøvelse onsdag i forrige uke, har tidvis operert nord for Finnmarkskysten. I tillegg deltar minst 20 fly i øvelsen.

Les mer:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.