NorgeNorsk leir i Anbar klar for ISIL-kamp

Ole Dag Kvamme27/09/201715 min
På vei til Anah for å støtte ledelsen til 1.divisjon 28. brigade med deres angrep på å vinne byen tilbake fra ISIL. Oppdraget til den norske styrken er å trene og rådgi en brigade i den irakiske hæren. / Norwegian forces in Iraq. Foto: CAMILLA BREVIK HÅGENSEN/FORSVARET

Norske styrker har flyttet fra Erbil-provinsen til den nye leiren i Ain al-Asad i den store Anbar-provinsen i Irak. Herfra skal de trene og støtte irakiske soldater, som kjemper for å ta tilbake områder og byer i Eufrat-dalen fra ISIL. 

Av OLE DAG KVAMME / oledag@aldrimer.no

– Den norske styrken vil operere i felt sammen med den irakiske enheten de støtter, men skal ikke delta aktivt i kamphandlinger. Styrken er likevel trent og utrustet for å kunne forsvare seg hvis det skulle være behov for det, opplyser pressetalsmann Ivar Moen ved Forsvarets . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.