Norge– Ny husleieordning kan ramme forsvarsevne

Alf Ragnar Olsen16/10/2018210 min
Forsvarets boligfelt på Andenes, Andøya. Foto: ALF RAGNAR OLSEN/ ALDRIMER.NO

Forsvaret øker husleien markant for ansatte og krever at de betaler markedspris for å bo i Forsvarets boliger. Det kan føre til at personell velger å forlate Forsvaret. Tillitsmannsorganisasjonene advarer mot at tiltaket kan føre til et betydelig kompetansetap for Forsvaret og ramme forsvarsevnen.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

– Saken rammer svært mange ansatte og deres familier. Det kan også svekke rekrutteringen, sier Jens B. Jahren i Befalets Fellesorganisasjon (BFO). For mange ansatte i Forsvaret er det snakk om økede utgifter på mange tusen kroner i måneden. På en lønn fra . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.