NorgeNy knekk i NH-90-leveransene

https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2017/01/NH90-02-1280x853.jpg

Luftforsvaret risikerer å bli stående med svært få tilgjengelige flytimer fra de nye NH-90-maskinene, fordi de seks første helikoptrene snart må til tidkrevende oppgraderinger. De neste åtte maskinene av en leveranse på til sammen 14 helikoptre, er ennå ikke levert.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Det vil dermed kunne ta ytterligere tid før fregattene får sine helikoptre om kan styrke Sjøforsvarets antiubåtkapasitet, gitt at forsvarssjefens tilråding blir fulgt.

— Lite flytid igjen

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.