Russland— Økt risiko for konflikt i nord

Alf Ragnar Olsen04/09/201854 min
Den russiske Nordflåten publiserte nylig en skrytevideo på Youtube. Her viser de blant annet fram avfyring av en rekke av våpensystemene på sine ulike skip. Foto: DEN RUSSISKE NORDFLÅTEN

Russland varsler økt risiko for konflikter i nord. Landets forsvarsminister oppgir dette som grunnen til at Russland fortsatt ser behov for økende russisk militær aktivitet, styrket tilstedeværelse og skjerpet beredskap i nordområdene og Arktis.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Russlands forsvarsminister Sergey Shoigu signaliserer at det vil bli økt russisk tilstedeværelse i nordområdene og Arktis, hvor han mener det er økende fare for konflikter. Ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass advarer Shoigu mot at et økende antall nasjoner nå viser interesse for . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.