NorgeAnalyseOm NH-90 og manglende kriseforståelse

NH90 lander på KNM Thor Heyerdahl 16. november 2017 forbindelse med øvelse Flotex 2017. Foto: JACOB ØSTHEIM/FORSVARET

ANALYSE: Et samlet kyst-Norge hamrer løs mot forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssens ønske om å flytte NH-90-helikoptrene til fregattene for å styrke Forsvarets evne til å drive ubåtjakt. Den fagmilitære prioriteringen møter null forståelse i opinionen. Grunnen? Elendig kommunikasjonsfaglig arbeid. Forsvaret har gjennom flere år forsøkt å late som om Norges kapasitet til å drive antiubåtkrigføring (ASW) ikke har vært et problem.

Av KJETIL STORMARK / ansvarlig redaktør / kjetil@aldrimer.no

Det gjør at det nå er i ferd . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.