NorgeOrion flyr allerede for lite

To P-3 Orion fra 333 Skvadron over Andfjorden lørdag 24. juni 2017. Foto: KJETIL STORMARK/ALDRIMER.NO

De maritime P-3C Orion overvåkingsflyene på Andøya har over lang tid ikke greidd å levere på oppdraget 333 Skvadron har fått av forsvarssjefen. Og til høsten øker personellflukten i skvadronen i styrke.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

I dag flyr Orion-flyene mellom tre og fire tokt i uken. Bestillingen fra forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen, i det som kalles Direktiv for operative krav, er fem tokt per uke. Dit sliter 333 Skvadron med å komme.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.