NorgeEr varslet om Orion-krise

Forsvarssjef, admiral Haakon Bruun-Hanssen, flankert av luftforsvarssjef, generalmajor Tonje Skinnarland, og sjef for 133 Luftving på Andøya, oberst Ingvild Jensrud. Avbildet i etterkant av Andøya flyshow lørdag 24. juni 2017. Til venstre et P-3 Orion fra 333 Skvadron og til høyre et amerikansk P-8 Poseidon. Foto: KJETIL STORMARK/ALDRIMER.NO

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen bekrefter at han kjenner til at det er stor risiko for at den norske maritime overvåkingsvirksomheten i nordområdene kan bli ytterligere svekket og kanskje delvis lammet allerede til høsten.

Av KJETIL STORMARK

Vedtaket om å flytte MPA-kapasiteten (maritime patrol aircraft, red.anm) fra Andøya flystasjon til Evenes har allerede ført til starten på en personellflukt som trolig vil vokse i styrke utover høsten, forteller en rekke forsvarskilder. Norges Offisersforbund (NOF) har overfor Aldrimer.no bekreftet bekymringen utad . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.