NorgeP-8A Poseidon i «norsk» utgave

Alf Ragnar Olsen29/01/201825 min
Et amerikansk P-8 Poseidon avbildet på Andøya flystasjon i forbindelse med Andøya flyshow lørdag 24. juni 2017. I bakgrunnen et P-3 Orion fra 333 Skvadron. Foto: KJETIL STORMARK/ALDRIMER.NO

 

Uroen for at de nye P-8 Poseidon overvåkingsflyene ikke kunne droppe redningsflåter, og yte førstelinjebistand for havarister langt til sjøs, var stor. Men nå er det klart at flyene kommer i «norsk utgave», og at P-8 flyene vil overta den beredskapsmessige oppgaven dagens Orionflåte har hatt siden sekstitallet.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Dette er gode nyheter for alle sjøfarende på og under overflaten, ettersom Orionflåten opp gjennom årene har bidratt til å berge mange liv gjennom å kunne tilby livsviktig . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.