NATO/USAPolen vil betale for USA-base

Rune Sævik30/05/201813 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2018/05/Polen-1.jpg

Polen ønsker en permanent amerikansk militærbase i landet, som en forsikring mot naboen i øst: Russland. Polakkene er til og med villige til å betale 2 mrd. dollar for å få det som de vil.

AV RUNE SÆVIK / rune@aldrimer.no

Dette melder den polske nyhetstjenesten Onet, som siterer dokumenter fra det polske forsvarsdepartementet.

Polen ble NATO-medlem i 1999, men etter Russlands annektering av Krim vurderes alliansetilknytningen ikke lenger som en god nok betryggelse. Polakkene har derfor lenge ønsket nærere sikkerhetspolitisk tilknytning til USA, blant annet ved å få amerikanske soldater permanent stasjonert innenfor sine grenser.

Polen . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune Sævik

Rune Sævik har tidligere vært journalist i NTB, Dagens Næringsliv og flere lokalaviser, samt kommunikasjonsrådgiver på Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og kommunikasjonsansvarlig i investeringsselskapet Investinor AS. Han har også vært soldat og befal i Hæren, tjenestegjort i UNIFIL-styrken i Libanon og han har vært befal i Heimevernet. Rune er utdannet journalist ved Høgskolen i Oslo, og har tilleggsutdanning i statvitenskap, bedriftsøkonomi og webdesign.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.