NorgePrisen på gull skyter i været

NTB10/08/20202 min

Prisene på gull skyter i været, og de skyhøye prisene er nedslående for norske gullsmeder. – Vi kan ikke gi bort gullet, sier gullsmed.

Gullprisen har denne uken for første gang bikket 2.000 dollar per unse, tilsvarende 18.000 kroner for 31 gram.

– Samtidig som varelageret vårt øker i verdi, øker også vareprisen. Det er uheldig dersom gullsmykker blir for kostbart og ikke lenger samsvarer med kunders oppfatning og forventning til hva gull bør koste, sier takstmann og daglig leder i Gullsmed Heyerdahl, Thomas Heyerdahl, til E24.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Heller ikke administrerende direktør i gullsmeden David-Andersen, Inge Nygaard, er fornøyd med utviklingen.

– Når våre leverandører setter opp sine priser, har vi ikke noe valg. Vi kan ikke tape på det, vi kan ikke gi bort gullet, understreker han.

Årsaken til den voldsomme veksten er usikkerhet i de globale finansmarkedene knyttet til blant annet korona og det anspente forholdet mellom Kina og USA. I et svingende investeringsklima, regnes gull som et relativt sikkert valg.

– For noen er gull nå det eneste alternativet som føles trygt over tid, sa Handelsbanken-økonom Halfdan Grangård til E24 i slutten av juli.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.