Russland– Putins nye atomraketter er i nord

BOREI-KLASSEN: Her er en av de tre ubåtene i Borei-klassen som hører under Nordflåten (Severnij Flot). Bildet er tatt under en parade i Severomorsk i Murmansk fylke. Foto: Det russiske forsvarsministeriet (mil.ru).

Russlands 40 nye atomvåpen er trolig allerede på plass eller på vei til de nye ubåtene i Borej-klassen, som er stasjonert bare kilometer fra norskegrensen i nord.

Av KJETIL STORMARK

Det sier BarentsObservers redaktør Thomas Nilsen til aldrimer.no. Nilsen har fulgt Russlands militære virksomhet gjennom mer enn 25 år.

Russlands president Vladimir Putin sendte sjokkbølger langt inn i NATO da han tirsdag uttalte at landet er i ferd med å styrke sitt atomvåpenprogram med ytterligere 40 interkontinentale ballistiske missiler.

Bulava + Borej

Thomas Nilsen peker på at antallet president Vladimir . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.