RusslandPutins talsmann koronasyk

NTB12/05/202012 min
New York, USA 20161110. Sjakk-VM 2016. Putin-talsmann, Dimitrij Peskov, fotografert i forbindelse med en pressekonferanse med verdensmester Magnus Carlsen og finalemotstander Sergej Karjakin fra Russland, dagen før de møtes til første parti i kampen om VM-tittelen. Foto: PONTUS HÔÔK/NTB SCANPIX
INNLAGT PÅ SYKEHUS: Dmitrij Peskov (bildet) har gjennom en årrekke vært Vladmir Putins håndplukkede pressetalsmann i Kreml. Nå er han smittet av det nye Korona-viruset og innlagt på sykehus. Foto: KREML.RU

President Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov er smittet av koronaviruset og innlagt på sykehus.

– Ja, jeg er blitt syk. Jeg blir behandlet, sier Peskov (52), ifølge nyhetsbyråene Tass og Interfax.

Mangeårig talsmann

Peskov har vært pressetalsmann for Putin helt siden årtusenskiftet – også i perioden fra 2008 til 2012 da Putin var statsminister.

Russlands president Vladimir Putin. Foto: KREML.RU

I tillegg har Peskov en stilling som nestleder for den russiske presidentadministrasjonen.

Russiske myndigheter har nå registrert 232.243 smittetilfeller. Den siste uken har antall nye smittetilfeller økt med over 10.000 daglig. Mandag sa Putin at myndighetene hadde lyktes med å bremse sykdommen og at noen av smitteverntiltakene ville bli lettet.

Kraftig økning

Med de 10.899 registrerte smittetilfellene i Russland som ble registrert tirsdag, overgår landet Storbritannia i antall smittetilfeller, skriver nyhetsbyrået Reuters. Russland er med det landet i verden med tredje flest smittetilfeller.

Den siste uken har antall nye registrerte smittetilfeller steget med over 10.000 daglig.

Myndighetene rapporterte tirsdag om totalt 2.116 koronarelaterte dødsfall, en økning på 107 fra dagen før.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

One comment

 • Freddy

  16/05/2020 at 18:45

  Peskov er en av Putins betrodde menn. Jeg lurer på hvordan dette påvirker vennskapet mellom Russland og Kina?

  Russland og Kina er to helt forskjellige land og har ikke noe ekte vennskap seg imellom. Det som forener dem er deres felles hat mot USA og Vesten.

  Russere har alltid sett ned på kinesere. Kinesere har alltid vært fattigere og levd kortere enn russere, men dette er nå i endring, og det gir Putin et forklaringsproblem i forhold til den jevne russiske velger.

  Russland og Kina er nå i et partnerskap hvor Russland er junior. Dette må i seg selv være ydmykende for Russland.

  Jeg tror også at dette partnerskapet er noe som Kina tjener mer på enn Russland, noe som må være frustrerende for Russland. Og på toppen av dette kommer nå koronaviruset fra Kina og gjør stor skade for russerne.

  Jeg tror at forholdet mellom Russland og Kina er noe som Kina tjener mye på, men Russland taper stort.

  Det skal bli interessant å følge med på forholdet mellom Russland og Kina fremover. Hvor mye vil Russland finne seg i før det blir en åpenbar friksjon mellom disse to landene?

  Reply

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.