NorgeRådet regjeringen til å åpne enda mer

NTB08/05/20202 min

I sin faglige tilråding til regjeringen gikk Folkehelseinstituttet (FHI) inn for en mer omfattende åpning av samfunnet enn statsminister Erna Solberg offentliggjorde torsdag.

FHI ville i sin tilråding åpne opp alle skoler og universiteter og rådet regjeringen til å trekke anbefalingen om at folk burde avstå fra innenlands reiser som ikke er strengt nødvendige, skriver VG.

Lite smitte

FHI-direktør Camilla Stoltenberg mente det nå er så lite koronasmitte i landet at byrdene av smitteverntiltakene som var innført ville være for store å opprettholde og at ringvirkningene av nedstengningen ville bli uholdbare.

Men FHI ble bare delvis hørt. Av hensyn til presset på kollektivtransporten slipper regjeringen foreløpig bare delvis opp, og bare studenter som skal fullføre kurs slippes tilbake på skolene. En oppmyking av reiserestriksjonene innlands er ventet tidligst neste uke.

– Vi må ta hensyn til presset på kollektivtransporten i og rundt de store byene. Det er en veldig viktig hindring, sier minister for høyere utdanning Henrik Asheim (H) til VG.

(©NTB)

***

Tips oss: Vet du noe om denne saken eller har du nyhetstips om andre saker du vil at vi skal skrive om? Ta kontakt med oss, enten på post@aldrimer.no eller via det krypterte kontaktskjemaet på våre nettsider eller send en kryptert melding via appen Signal til tlf. 4177 5050.

Støtt oss: Vi blir veldig glade dersom du ønsker å støtte vår kritiske og uavhengige journalistikk økonomisk. Mer informasjon her.

NTB

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.