NorgeAnalyseRegjeringen følger opp langtidsplanen

NTB09/10/20187 min
Forsvarsminister Bakke-Jensen hilser på gardister fra Hans Majestet Kongens Gardes 1. Gardekompani, og ser på Gardens lastebiler 6. april 2018. Foto: WILLIAM BUGGE/FORSVARET

ANALYSE: For de som har vært urolige for hva regjeringen egentlig mener om pengesiden av forsvarspolitikken er budsjettforslaget for 2019 gledelig lesning. Med en reell (prisjustert) økning av bevilgningsrammen på ca. 2,5 mrd. kroner følges den budsjettbanen som ligger til grunn for langtidsplanen (LTP) for Forsvaret.

Av NILS HOLME / forsvarsanalytiker / post@aldrimer.no

Budsjettøkningen er også konsistent med en utvikling mot 2 prosent av BNP innen 2024, selv om regjeringen bare lover «å bevege seg i retning av» dette målet. Om . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

NTB

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.